Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γέμιση μαρμελάδας στο κέντρο!
Υλικά
- 225 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 αυγά
- 300 γρ. μέλι
- 1 μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ στην γρήγορη ταχύτητα μέχρις ότου αφρατέψει καλά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα το γαρύφαλλο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
- Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
- Βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σφίξει το μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160ο C .
- Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών με τον πλάστη.
- Παίρνουμε διάφορα κουπάτ σε διάφορα σχήματα και κόβουμε τη ζύμη μας.
- Με ένα στρογγυλό κουπάτ μικρό κόβουμε το κέντρο του μπισκότου μας.
- Αφαιρούμε το κομμάτι της ζύμης σε ένα ταψάκι με μια αντικολλητική λαδόκολλα και στην τρύπα που δημιουργήσαμε βάζουμε ένα κουταλάκι απο την μαρμελάδα της επιλογής μας.
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας είναι έτοιμα.