Ντοματόσουπα κλασσική
Κλασσική συνταγή ντοματόσουπας για τα κρύα, ή όταν θέλουμε κάτι ελαφρύ!
Υλικά
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1/2 κ.γ ζάχαρη
- 4 φλ. τσαγιού νερό
- 1 φλ. τσαγιού ψιλό ζυμαρικό για σούπα
- Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις περνάτε από τον μύλο των χορταρικών.
- Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το σέλινο, την ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι και το νερό.
- Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
- Μετά από 20 περίπου λεπτά προσθέτουμε το ζυμαρικό αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά περίπου.
- Αφαιρείτε το σέλινο και την σερβίρουμε ζεστή.