Κέικ γλυκιάς κολοκύθας
Κέικ γλυκιάς κολοκύθας: μια απολαυστική και εύκολη συνταγή για να γιορτάσετε την ξενόφερτη αλλά διασκεδαστική ημέρα του Halloween!
Υλικά
- 300γραμμ. αλεύρι
- 300γραμμ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κουτ. τσαγιού αλάτι
- 2 κουτ. τσαγιού μαγειρική σόδα
- 4 αυγά (χτυπημένα)
- 200γραμμ. βούτυρο (λιωμένο)
- 1/2 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι
- 500γραμμ. ψίχα γλυκιάς κολοκύθας τριμμένης
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 C.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι και το βουτυρώνουμε ενώ σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και σόδα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και εκεί μέσα προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι ανακατεύοντας πάλι λίγο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτό το υγρό μίγμα στο μίγμα από αλεύρι και ζάχαρη και μετά προσθέτουμε και τη γλυκιά κολοκύθα μας.
- Τέλος, αφού ομογενοιποιηθεί το μίγμα καλά, το αδειάζουμε στο ταψί μας και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Καλή απόλαυση!
Σημειώσεις συνταγής
(^:^)