Λουκουμάδες
'Ενα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά ελληνικά γλυκά είναι οι λουκουμάδες, που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Σας παρουσιάζουμε μια πολύ επιτυχημένη παραλλαγή τους.
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1-2 βανίλιες
- νερό (τόσο ώστε να σφίξει ο χυλός
- και να γίνει λίγο πιο παχύρρευστος από μέλι)
- λάδι (για τηγάνισμα)
- μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
- τριμμένα καρύδια
- κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας εκτός από το μέλι, την κανέλλα και τα καρύδια. Αναμιγνύουμε δηλαδή το αλεύρι με νερό, μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και προαιρετικά το χυμό πορτοκάλι (αν θέλουμε να δώσουμε άρωμα στους λουκουμάδες). Με το νερό προσέχουμε να μη ρίξουμε ούτε παραπάνω αλλά ούτε λιγότερο απ΄όσο πρέπει.
- Αφήνουμε το μίγμα μας σκεπασμένο και για 1/2 περίπου ώρα σε ένα ζεστό μέρος (κατά προτίμηση δίπλα σε καλοριφέρ) ώστε να φουσκώσει. Το ξεσκεπάζουμε μόλις το μίγμα φτάσει στο στόμιο του μπωλ.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και όταν έχει "κάψει" ξεκινάμε να τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μας. Παίρνουμε με ένα κουτάλι μια καλή πσοότητα χυλού τη βάζουμε στο χέρι μας, κλείνουμε τα δάχτυλα και παίρνουμε την ποσότητα που θα βγει από τον αντίχειρά μας (αν δεν έχουμε δοσομετρητή για λουκουμάδες).
- Τηγανίζουμε τα μπαλάκια των λουκουμάδων μας και εναποθέτουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να μαζέψει τα πολλά λάδια.
- Περιχύνουμε με μέλι, τριμμένα καρύδια και κανέλλα και σερβίρουμε όταν είναι ακόμα ζεστοί! Καλή σας απόλαυση!