Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα
Συνταγή για απολαυστική μους σοκολάτας με δαμάσκηνα και γαρνίρισμα σαντιγί.
Υλικά
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 αυγά (ξεχωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 2 κ. σούπας μαργαρίνη
- 70 γραμμάρια δαμάσκηνα
- 2 κ. σούπας κονιάκ
- σαντιγί για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό ενώ παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Αφού λιώσει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και σταδιακά τους κρόκους αυγού.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στραγγισμένα και ψιλοκομμένα και το κονιάκ.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα την οποία ενσωματώνουμε σιγά- σιγά στο μίγμα σοκολάτας.
- Σερβίρουμε της μους σε ψηλά ποτήρια και τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε αν θέλουμε με σαντιγί.
Σημειώσεις συνταγής
Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα ελαφρύ και γευστικό επιδόρπιο σοκολάτας.