Κέικ σοκολάτας μόκα
Κέικ σοκολάτας με γλυκιά γεύση και άρωμα καφέ μόκα, για απλές αλλά δυνατές απολαύσεις!
Υλικά
- 3 κ. γλυκού νεσκαφέ
- 1 κ. σούπας καυτό νερό
- 3 αυγά
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι (που φουσκώνει)
- 1 κ. σούπας κακάο σκόνη
- 150 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
- Για το σιρόπι καφέ:
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 3/4 φλιτζανιού νερό
- 3 κ. γλυκού νεσκαφέ
Εκτέλεση συνταγής
- κέικ σοκολάτας.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στη συνέχεια διαλύουμε τον καφέ με το ζεστό νερό.
- Χτυπάμε τα αυγά για 8 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις μέχρι να έχει χτυπηθεί καλά η προηγούμενη.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι, το κακάο, το βούτυρο και το μείγμα καφέ.
- Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ σοκολάτας σε ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και ρίχνουμε το σιρόπι.
- Για το σιρόπι μόκας ανακατεύουμε τα υλικά του σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε όταν έχει πάρει βράση.
- Αφού κρυώσει περιχύνουμε το κέικ σοκολάτας με την μόκα.