Μακαρόν

Μακαρόν - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 24
  • Average: 4.4 (14 votes)

Υλικά

  • 230 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • 4 ασπράδια
  • Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη άχνη στο μουλτι και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε αρκετά σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή. Ανακατεύουμε ελαφρώς το μείγμα της αμυγδαλόψιχας με τη μαρέγκα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα, μικρούς δίσκους από το μείγμα με διάμετρο περίπου 3 εκ. Αφήνουμε τα μακαρόν ξεσκέπαστα σε θερμοκρασία δωματίου για 25 λεπτά και μετά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο τα μακαρόν και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Για τη γέμιση:
  3. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά σε μικρές ποσότητες την άχνη ζάχαρη. Μοιράζουμε τη γέμιση στα μισά μακαρόν και σκεπάζουμε τα με τα υπόλοιπα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα