Μαρινάτα μουστάρδας
Υλικά
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. σόγια σως
- 1/4 φλ. Worcestershire σως
- 3 κ. σ. μουστάρδα
- 2/3 φλ. χυμός λεμόνι
- αλατοπίπερο
- σκόρδο (είτε σε σκόνη είτε 2 σκελίδες ψιλοκομμένες)
- 1 πρέζα σκόνη κρεμμύδι ή 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση συνταγής
- Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο επίπεδο σκεύος (ταψί)και συνδυάστε το λάδι, τη σόγια σως, τη Worcestershire sauce, τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι.
- Ανακατέψτε προσθέτοντας το σκόρδο και το κρεμμύδι (είτε σε σκόνη είτε φρέσκα κομμένα) καθώς και το αλατοπίπερο.
- Αλείψτε καλά το κρέας και από τις 2 μεριές.
- Αφήστε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.
Σημειώσεις συνταγής
Νοστιμίζει πολύ το κρέας και ειδικά το κοτόπουλο και το χοιρινό.