Υλικά
- νερό (όσο τα 2 κουτιά εβαπορέ)
- 2 κουτιά εβαπορέ γάλα
- 4 κ.σ. φυτίνη
- 6-7 κ.σ. αλεύρι
- 30-40 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Μπεσαμέλ:
- Βράζουμε νερό όσο 2 κουτιά γάλα εβαπορέ και αναμιγνύουμε με το γάλα μας. Σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει τη φυτίνη και προσθέτουμε το αλεύρι μας και ανακατεύουμε με συρμάτινο αναδευτήρι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα και προσπαθούμε η μπεσαμέλ να πήξει αλλά όχι πολύ. Προσέχουμε να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε επίσης μοσχοκάρυδο, αλάτι και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.
Η συνταγή Μπεσαμέλ μαγειρεύτηκε απο : anna στις 2011-06-07 17:29