Υλικά
- 8-10 μπανάνες ώριμες αλλά γερές
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 αυγό καλά χτυπημένο
- 2 ασπράδια αυγού
- 2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο λιωμένο
- 3 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ρούμι
- λάδι για τηγάνισμα
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Χωρίζετε το αλεύρι σε δύο μέρη.
- Ρίχνετε το μισό αλεύρι με μια πρέζα αλάτι σε μια λεκανίτσα και προσθέτετε το αυγό, το βούτυρο και το γάλα.
- Ανακατεύετε καλά να γίνει ένας χυλός. Αφήνετε το χυλό να μείνει μια ώρα. Σε ένα μπωλ ανακατεύετε το ρούμι με τη ζάχαρη να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
- Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κάθε μία σε 5-6 κομματάκια. Τις ρίχνετε στο ρούμι. Ανακατεύετε να μουσκέψουν και τις αφήνετε μισή ώρα, γυρίζοντας τις πότε-πότε.
- Στο μεταξύ χτυπάτε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα και το ανακατεύετε με το χυλο.
- Βγάζετε τις μπανάνες και τις σκουπίζετε με μαλακή πετσέτα. Βάζετε μπόλικο λάδι να κάψει σε βαθύ κατσαρολάκι.
- Αλευρώνετε λίγες-λίγες τις μπανάνες στο υπόλοιπο αλεύρι, τις τηγανίζετε και τις βουτάτε στο χυλό.
- Τις ρίχνετε στο καυτό λάδι να ροδοψηθούν.
- Τις τοποθετείτε σε χάρτινες πετσέτες να στραγγίξουν και κατόπιν σε πιατέλα, πασπαλισμένες με άφθονη ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή Μπανάνες τηγανητές μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-05-09 01:08