Μακαρόνι βίδες με χορταρικά

Μακαρόνι βίδες με χορταρικά - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 5
  • Ψήφισε την συνταγή

Υλικά

  • 1/2 κιλό μακαρόνι κοφτό (της αρεσκείας σας)
  • 3-4 καρότα κομμένα μακρόστενα (ζουλιέν)
  • 200 γρ.σέλινο κομμένο μακρόστενα (ζουλιέν)
  • 2 πράσα μέτρια κομμένα μακρόστενα (ζουλιέν)
  • αλάτι-πιπέρι
  • μαϊντανός - άνηθος ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το μακαρονάκι (βίδες ή κοχύλι ή οτιδήποτε της αρεσκείας σας) σε αλατισμένο νερό, για 15 λεπτά.
  2. Το στραγγίζετε, το κρυώνετε με νερό και το βάζετε στην κατσαρόλα με 100 γραμμάρια βούτυρο.
  3. Στη συνέχεια με το υπόλοιπο βούτυρο, σωτάρετε τα χορταρικά-σέλινο, πράσα, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα καρότα- προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα αφήνετε να βράσουν 15 λεπτά ακόμη.
  4. Στη συνέχεια σερβίρετε τα ζυμαρικά με τριμμένη παρμεζάνα και τα περιχύνουμε τη σάλτσα χορταρικών.

Σημειώσεις συνταγής

Για αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα στο πιάτο σας, προτιμήστε
χρωματιστές βίδες ή κοχύλια.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα