Υλικά
- 5 κρόκους αυγών
- 1 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
- 2 κ.σ.ξύδι
- 2 κ.σ. λεμόνι
- αλάτι-πιπέρι(άσπρο)
- 1 λίτρο ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο.
- Χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα ή το μίξερ, ενώ ρίχνετε τμηματικά το ξύδι.
- Ρίχνετε στο μείγμα το μισό λάδι σταγόνα-σταγόνα, ενώ συνεχίζετε το κτύπημα.
- Προσθέτετε τμηματικά το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι σιγά-σιγά.
- Τοποθετείστε τη μαγιονέζα στο ψυγείο.
- Η μαγιονέζα διατηρείται αρκετές μέρες.
Η συνταγή Μαγιονέζα μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-04 10:35