Μαγιονέζα

Μαγιονέζα - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 10
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 5 κρόκους αυγών
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
  • 2 κ.σ.ξύδι
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι(άσπρο)
  • 1 λίτρο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο.
  2. Χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα ή το μίξερ, ενώ ρίχνετε τμηματικά το ξύδι.
  3. Ρίχνετε στο μείγμα το μισό λάδι σταγόνα-σταγόνα, ενώ συνεχίζετε το κτύπημα.
  4. Προσθέτετε τμηματικά το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι σιγά-σιγά.
  5. Τοποθετείστε τη μαγιονέζα στο ψυγείο.
  6. Η μαγιονέζα διατηρείται αρκετές μέρες.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα