Ζύμη για φύλλο
Υλικά
- 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας ή
- 2 κουταλάκια μαγιά σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε το νερό (χλιαρό ) και διαλύουμε τη μαγιά μέσα.
- Προσθέτουμε τόσο αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει αραιός χυλός.
- Αφήνουμε για μία ώρα περίπου, μέχρι να κάνει στην επιφάνεια μικρές φουσκάλες.
- Ανοίγουμε στη μέση από το αλεύρι ένα λάκκο.
- Μέσα στο λάκκο βάζουμε την μαγιά, το αλάτι και το λαδί .
- Ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη λεία.
- Σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για μία ώρα περίπου.
- Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και τοποθετούμε τη ζύμη.
- Την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με την παλάμη πιέζουμε τη ζύμη να ανοίξει σε 2 φύλλα, πάχους 1 δαχτύλου σε σχήμα παραλληλόγραμμου.
- Το φύλλο μας είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί.
Σημειώσεις συνταγής
Αν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη μέρα, την κάνουμε στρογγυλή και την περνάμε με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνουμε αεροστεγώς και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.