Βοδινό στιφάδο
Υλικά
- 1 κιλό βοδινό σπάλα
- 3 - 4 κ.σ. αλεύρι
- 1/2 φλ. λάδι
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό κρεμμυδάκια
- 3 ξυλάκια κανέλα
- 3 καρφάκια γαρύφαλλο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- Φύλλο δάφνης
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το λάδι.
- Ανακατεύουμε αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώνουμε.
- Το σοτάρουμε το κρέας και σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, τρία φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να
- σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα χαράζουμε σταυρωτά στο μέρος
- της ρίζας.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στο κρέας, καθώς και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό και τα
- γαρύφαλλα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ακόμη ώρα.
Σημειώσεις συνταγής
Σημείωση : Μπορείτε να σοκάρουμε τα κρεμμυδάκια με βούτυρο πριν τα προσθέσουμε στο κρέας.