Βοδινό στιφάδο

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Ψήφισε την συνταγή

Υλικά

  • 1 κιλό βοδινό σπάλα
  • 3 - 4 κ.σ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια
  • 3 ξυλάκια κανέλα
  • 3 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • Φύλλο δάφνης
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι.
  3. Ανακατεύουμε αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώνουμε.
  4. Το σοτάρουμε το κρέας και σβήνουμε με κρασί.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, τρία φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να
  6. σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
  7. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα χαράζουμε σταυρωτά στο μέρος
  8. της ρίζας.
  9. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στο κρέας, καθώς και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό και τα
  10. γαρύφαλλα.
  11. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ακόμη ώρα.

Σημειώσεις συνταγής

Σημείωση : Μπορείτε να σοκάρουμε τα κρεμμυδάκια με βούτυρο πριν τα προσθέσουμε στο κρέας.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα