Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι
- 180 γρ. βούτυρο
- 4 γρ. ψιλό αλάτι
- 5 γρ. ζάχαρη
- 1 κρόκος αβγού
- 5 cl γάλα
Εκτέλεση συνταγής
- Για να φτιάξουμε τραγανή ζύμη για τάρτες, ξεκινάμε κοσκινίζοντας το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να μην σβολιάσει. Διαλύουμε το βούτυρο με ένα κουτάλι σε ένα δοχείο. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πάρει τη μορφή κρέμας. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τον κρόκο και το γάλα και ανακατέυουμε καλά. Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Μόλις το μείγμα πάρει τη μορφή μιας μπάλας,
- το απλώνουμε με το χέρι πάνω σε μεμβράνη. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Η συνταγή Τραγανή ζύμη για τάρτες μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-10-16 19:37