Τούρτα μόκα της Σόνιας
Μια μοναδική συνταγή για τούρτα μόκα, με λεπτεπίλεπτη γεύση και δυνατό άρωμα. Ιδανική συνοδεία για έναν καλό καφέ!
Υλικά
- Για την βάση
- 1 Super fresko
- 4 κρόκοι αυγού
- 1 Φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 κ.γ nescafe διαλυμένο σε 1 κ.σ κονιάκ
- 2 πακέτα Σαβουαγιάρ ή 300 γραμμάρια αν είναι χύμα
- Λίγο γάλα
- Για την σαντιγί
- 1 κρέμα γάλακτος (πλήρης)
- 2 κ.γ ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
- Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε στο μίξερ την ζάχαρη και και το βούτυρο και τα χτυπάμε στο γρήγορο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (4-5 λεπτά).
- Προσθέτουμε τους κρόκους του αυγού έναν ένα, ώστε να μην κόψει το μείγμα.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τον, διαλυμένο σε κονιάκ, nescaffe.
- Αφήνουμε να ανακατευτεί καλά για 2-3 λεπτά ακόμα και σταματάμε το μίξερ.
- Βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ σε ένα πιάτο με γάλα, με προσοχή να είμαστε γρήγοροι, διότι είναι πολύ απορροφητικά και δεν θέλουμε να λασπώσουν.
- Σε ένα πυρέξ ή φόρμα αρχίζουμε να στρώνουμε τα σαβουαγιάρ μέχρι να καλύψουμε πλήρως την επιφάνεια.
- Από πάνω απλώνουμε προσεκτικά, ώστε να μην σηκωθούν τα μπισκότα, την μισή κρέμα.
- Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ και από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα.
- Κλείνουμε με wrap (αεροστεγώς) και το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα για να μπορέσουμε να απλώσουμε την τελευταία στρώση που είναι η σαντιγί χωρίς να μπερδευτεί με την κρέμα.
- Ετοιμάζουμε την σαντιγί και την απλώνουμε.
- Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Σημειώσεις συνταγής
Η συνταγή είναι εύκολη στην παρασκευή της αρκεί :
α) να χρησιμοποιηθούν ακριβώς τα υλικά της περιγραφής (και όχι άλλο βούτυρο, καφές κλπ)
β) να προσέξουμε στο χτύπημα της κρέμας βάσης ώστε να μην κόψει.
Καλή επιτυχία!