Τούρτα μόκα της Σόνιας

Τούρτα μόκα της Σόνιας

Μια μοναδική συνταγή για τούρτα μόκα, με λεπτεπίλεπτη γεύση και δυνατό άρωμα. Ιδανική συνοδεία για έναν καλό καφέ!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 24
  • Average: 5 (5 votes)

Υλικά

  • Για την βάση
  • 1 Super fresko
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 1 Φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κ.γ nescafe διαλυμένο σε 1 κ.σ κονιάκ
  • 2 πακέτα Σαβουαγιάρ ή 300 γραμμάρια αν είναι χύμα
  • Λίγο γάλα
  • Για την σαντιγί
  • 1 κρέμα γάλακτος (πλήρης)
  • 2 κ.γ ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Βάζουμε στο μίξερ την ζάχαρη και και το βούτυρο και τα χτυπάμε στο γρήγορο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (4-5 λεπτά).
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους του αυγού έναν ένα, ώστε να μην κόψει το μείγμα.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον, διαλυμένο σε κονιάκ, nescaffe.
  5. Αφήνουμε να ανακατευτεί καλά για 2-3 λεπτά ακόμα και σταματάμε το μίξερ.
  6. Βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ σε ένα πιάτο με γάλα, με προσοχή να είμαστε γρήγοροι, διότι είναι πολύ απορροφητικά και δεν θέλουμε να λασπώσουν.
  7. Σε ένα πυρέξ ή φόρμα αρχίζουμε να στρώνουμε τα σαβουαγιάρ μέχρι να καλύψουμε πλήρως την επιφάνεια.
  8. Από πάνω απλώνουμε προσεκτικά, ώστε να μην σηκωθούν τα μπισκότα, την μισή κρέμα.
  9. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ και από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα.
  10. Κλείνουμε με wrap (αεροστεγώς) και το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα για να μπορέσουμε να απλώσουμε την τελευταία στρώση που είναι η σαντιγί χωρίς να μπερδευτεί με την κρέμα.
  11. Ετοιμάζουμε την σαντιγί και την απλώνουμε.
  12. Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Σημειώσεις συνταγής

Η συνταγή είναι εύκολη στην παρασκευή της αρκεί :
α) να χρησιμοποιηθούν ακριβώς τα υλικά της περιγραφής (και όχι άλλο βούτυρο, καφές κλπ)
β) να προσέξουμε στο χτύπημα της κρέμας βάσης ώστε να μην κόψει.
Καλή επιτυχία!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα