Τηγανητές γαρίδες με καρύδα
Υλικά
- 1 αυγό
- 1/2 φλυτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
- 2/3 φλυτζανιού μπύρα
- 1 κ.γλ. baking powder
- 1/4 φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλυτζάνι τριμμένη καρύδα
- 24 γαρίδες
- 3 φλυτζανάκια λάδι για τηγάνισμα
- Για το ντιπ προαιρετικά:
- 1 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. σως αγριοράπανο (horseradish)
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεσαίο μπωλ, αναμιγνύουμε το αυγό, μισή κούπα αλεύρι, μπύρα και baking powder.Τοποθετούμε το 1/4 του φλυτζανιού αλεύρι και την τριμμένη καρύδα σε 2 ξεχωριστά βαθιά μπωλ.
- Κρατώντας τις γαρίδες από την ουρά, τις ρίχνουμε στο σκέτο αλεύρι τινάζοντας το περιττό αλεύρι και εν συνεχεία τη βουτάμε στο μίγμα μπύρας. Μετά τη ρολάρουμε στην τριμμένη καρύδα και την τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι. Κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα και αφού περάσει η ώρα ψύξης τους αρχίζουμε να τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά γυρνώντας τις ώσπου να χρυσίσουν. Χρησιμοποιούμε χαρτί κουζίνας στο πιάτο που τις σερβίρουμε για να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.
- Είναι έτοιμες! Σερβίρουμε με σως της αρεσκείας μας.
- Εμείς προτείνουμε μια γλυκόξινη σως από πορτοκάλι, μουστάρδα απλή και σως αγριοράπανο (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)
Σημειώσεις συνταγής
Είναι εξαιρετικά γευστική και πρωτότυπη συνταγή!