Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρνί ή μοσχάρι
- 3/4 κιλού κρεμμύδια
- 2/3 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
- 1/3 φλιτζανιού ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τα κομμάτια του κρέατος. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα.
- Στο ίδιο λάδι,τηγανίζετε και τις φέτες των κρεμμυδιών και τα ρίχνετε κι αυτά στη κατσαρόλα.
- Ρίχνετε το λάδι του τηγανιού ,το ξύδι, αλατοπιπερώνετε και βάζετε στη φωτιά.
- Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα περίπου.
- Κατά διαστήματα, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
- Συνοδεύετε με πιλάφι ή μακαρόνια και μια ωμή σάλτσα.
Η συνταγή Ταβάς Κύπρου μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-10 12:06