Τάρτα με βατόμουρα και κρέμα λάιμ

Τάρτα με βατόμουρα και κρέμα λάιμ

Τάρτα με βατόμουρα και κρέμα λάιμ, γλυκιά και φρουτώδης απόλαυση!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • Για τη βάση
  • 1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο, λειωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα lime
  • 1/2 φλ. τσ χυμό λάιμ
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κούπα βατόμουρα καθαρισμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση
  2. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  3. Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Ρίχνουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
  5. Πατάμε με τη βάση ενός ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 5 λεπτά.
  6. Για τη γέμιση
  7. Ανακατεύουμε το ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, και τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ.
  8. Προσθέτουμε στο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε με τα βατόμουρα και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  10. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα