Τάρτα με βατόμουρα και κρέμα λάιμ
Τάρτα με βατόμουρα και κρέμα λάιμ, γλυκιά και φρουτώδης απόλαυση!
Υλικά
- Για τη βάση
- 1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας
- 60 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο, λειωμένο
- Για τη γέμιση
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα lime
- 1/2 φλ. τσ χυμό λάιμ
- 2 κρόκους αυγών
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 κούπα βατόμουρα καθαρισμένα
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση
- Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ρίχνουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
- Πατάμε με τη βάση ενός ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Για τη γέμιση
- Ανακατεύουμε το ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, και τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ.
- Προσθέτουμε στο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε με τα βατόμουρα και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες.