Ταλιατέλες σουφλέ με κόκκινη σάλτσα
Υλικά
- 1 πακέτο ταλλιατέλες
- 1 μικρό βούτυρο κερκύρας
- 5 φέτες ζαμπόν
- 1 Pummaro
- Τυριά:
- 200-250 γραμ. κασέρι
- 200-250 γραμ. παρμεζάνα
- 200-250 γραμ. κεφαλογραβιέρα
- 1 μεγάλο πακέτο κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαζάνια να κρατάνε λίγο.
- Στο Pummaro προσθέτουμε λίγο αλάτι - πιπέρι και μετά ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά μαζί.
- Στη συνέχεια στρώνουμε σ' ένα πυρέξ τα ακόλουθα:
- - 1 στρώση τυριά
- - 1/2 ταλλιατέλες
- - λίγο βούτυρο σε κομματάκια διάσπαρτα πάνω στις ταλλιατέλες
- - όλη τη σάλτσα ντομάτας
- - το ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
- - τις υπόλοιπες ταλιατέλλες
- - λίγο ακόμα βούτυρο διάσπαρτα
- - όλα τα υπόλοιπα τυριά
- - την κρέμα γάλακτος από πάνω με λίγο ακόμα βούτυρο
- Βάζουμε στο φούρνο στους 200 C για 45 λεπτά καλύπτοντας το πυρέξ με αλουμινόχαρτο που βγάζουμε στο τέλος για να ροδίσει το φαγητό.
Η συνταγή Ταλιατέλες σουφλέ με κόκκινη σάλτσα μαγειρεύτηκε απο : Ιόλη στις 2011-12-14 10:12