Σπιτικά Ντόνατς

www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 5
  • Average: 4 (29 votes)

Υλικά

  • 1 κούπα γάλα
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα πουρέ πατάτα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κούπα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές σπορέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα ώστε να είναι χλιαρό όχι ζεστό(αν είναι πολύ ζεστό καταστρέφεται η μαγιά), προσθέτουμε την μαγιά και μία πρέζα ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Σε μία άλλη λεκανίτσα προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (αλεύρι,ζάχαρη, σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι και τον πουρέ πατάτας)και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε σε αυτό το μείγμα το άλλο μείγμα που κάναμε στην αρχή με το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε.Ζυμώνουμε το μείγμα και βλέπουμε εάν η ζύμη ξεκολλάει από μόνη της.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό ούτε πολύ παχύ.
  5. Κόβουμε τα Donuts με μια κούπα του καφέ μεγάλη και αν θέλουμε να τα κάνουμε με τρύπα στη μέση τα κόβουμε στο κέντρο με ένα καπάκι από αναψυκτικό.
  6. Τα τηγανίζουμε στους 170 βαθμούς και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε σοκολάτα ή γλάσσο από πάνω και σερβίρουμε.
  7. Διαφορετικά, αν θέλουμε να τα γεμίσουμε, ανοίγουμε μία τρύπα με προσοχή στη μέση του ντόνατς και βάζουμε ό,τι γέμιση θέλουμε.

Σημειώσεις συνταγής

Πολύ καλή συνταγή για τα παιδάκια!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα