Σπιτικά Ντόνατς
Υλικά
- 1 κούπα γάλα
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κούπα πουρέ πατάτα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κούπα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές σπορέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε το γάλα ώστε να είναι χλιαρό όχι ζεστό(αν είναι πολύ ζεστό καταστρέφεται η μαγιά), προσθέτουμε την μαγιά και μία πρέζα ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Σε μία άλλη λεκανίτσα προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (αλεύρι,ζάχαρη, σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι και τον πουρέ πατάτας)και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σε αυτό το μείγμα το άλλο μείγμα που κάναμε στην αρχή με το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε.Ζυμώνουμε το μείγμα και βλέπουμε εάν η ζύμη ξεκολλάει από μόνη της.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό ούτε πολύ παχύ.
- Κόβουμε τα Donuts με μια κούπα του καφέ μεγάλη και αν θέλουμε να τα κάνουμε με τρύπα στη μέση τα κόβουμε στο κέντρο με ένα καπάκι από αναψυκτικό.
- Τα τηγανίζουμε στους 170 βαθμούς και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε σοκολάτα ή γλάσσο από πάνω και σερβίρουμε.
- Διαφορετικά, αν θέλουμε να τα γεμίσουμε, ανοίγουμε μία τρύπα με προσοχή στη μέση του ντόνατς και βάζουμε ό,τι γέμιση θέλουμε.
Σημειώσεις συνταγής
Πολύ καλή συνταγή για τα παιδάκια!