Σούπα τραχανά
Υλικά
- 12 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 3 φλυτζάνια τραχανάς
- 3-4 κουταλιές κοφτές φρέσκο βούτυρο
- αλάτι,κρουτόν
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το νερό με λίγο χονδρό αλάτι να πάρει βράση.
- Ρίχνετε λίγο-λίγο τον τραχανά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να αρχίσει να κοχλάζει.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά κι αφήνετε τον τραχανά να βράσει και να γίνει μια σούπα μέτρια προς πηχτή.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο.
- Ανακατεύετε να λιώσει και σερβίρετε τον τραχανά με κρουτόν.
Σημειώσεις συνταγής
Αντί για κρουτόν μπορείτε να σερβίρετε με παξιμάδια.Παραδοσιακά!