Καλαμαράκια γεμιστά
Γεμιστά καλαμάρια με μυρωδάτο ριζότο, ιδανικά για την νηστεία ή το καλοκαιράκι!
- Κατηγορία: Καθαρά Δευτερα
- Σερβίρει 4
- Εύκολο
Υλικά
- 1 1/4 καλαμαράκια μετρίου μεγέθους
- 1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3/4 φλιτζανιού ρύζι
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι,πιπέρι
- χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια,όπως και για τηγανητά,με τη διαφορά ότι δε κόβουμε τις κουκούλες σε λουρίδες αλλά τις κρατάμε ολόκληρες.
- Χωρίζουμε τα πλοκάμια σε 2 και κατόπιν τους κόβουμε σε σε ψιλά κομματάκια.Βάζουμε τα 2/3 του λαδιού να κάψει,ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα πλοκάμια να καβουρδιστούν,προσθέτουμε το νερό,το μαϊντανό,αλάτι και πιπέρι.
- Τ' αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα σε σιγανή φωτιά επί μισή ώρα τότε ρίχνουμε το ρύζι.
- Τ' ανακατεύουμε με πιρούνι και αφού πάρει βράση,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Με τη γέμιση αυτή γεμίζουμε τις θήκες των καλαμαριών(όχι να φουσκώσουν)και τις τοποθετούμε όρθιες σε φαρδιά κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι με το χυμό του λεμονιού,1 φλιτζάνι νερό(ή και περισσότερο),τα σκεπάζουμε και τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.