Σούπα με μπρόκολο και αντσούγιες

Σούπα με μπρόκολο και αντσούγιες - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.1 (7 votes)

Υλικά

  • 200 γρ. ζυμαρικά
  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 2-3 αντσούγιες
  • 1 φλ.τσ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 5 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι κ.ά)
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις αντσούγιες και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πουρέ της ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό χλιαρό και περιμένουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Κατόπιν, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά βαθιά πιάτα ή μπολ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και, εάν θέλουμε, με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις συνταγής

Ελαφρά πικάντικη σούπα ζυμαρικών, μια γεύση διαφορετική,
στο καθημερινό οικογενειακό σας τραπέζι. Για να δώσουμε πιο πικάντικη γεύση στη σούπα σας, προσθέστε στην αρχή του μαγειρέματος, μαζί με το σκόρδο, 59
μικρή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα