Υλικά
- 12 φέτες ψωμί του τοστ
- 1/4 κιλού κασέρι,κομμένο σε λεπτά φετάκια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 2/3 φλιτζανιού τσαγιού ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 3/4 λίτρου γάλα
- 7 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
- Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού και τις αλείφετε με βούτυρο και από τις δύο μεριές.Παίρνετε ένα ανάλογο πυρέξ και το βουτυρώνετε.Στρώνετε τις μισές (6 φέτες).
- Επάνω στις φέτες τοποθετείτε τα μισά φετάκια του τυριού(κασέρι)και το μισό ζαμπόν.
- Πασπαλίζετε με το μισό κεφαλοτύρι.
- Στρώνετε δεύτερη σειρά με τις υπόλοιπες φέτες και επάνω σε αυτές το υπόλοιπο κασέρι και ζαμπόν.Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
- Χτυπάτε τ'αυγά πολύ καλά και ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα.
- Περιχύνετε με το μείγμα το σουφλέ και αφήνετε σε δροσερό μέρος να μείνει για 2 ώρες για να μαλακώσει το ψωμί.
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (170-200)για 1/2 της ώρας.
- Σερβίρετε απευθείας στο τραπέζι.
Η συνταγή Σουφλέ με ψωμί μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-11 14:14