Σοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Σοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Διπλή δόση σοκολάτας, για τους λάτρεις της σοκολατόπιτας, σε μια συνταγή που θα γίνει ανάρπαστη!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 7 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σοκολάτας και 200 γραμμάρια βούτυρο.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι.
  3. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
  5. Αμέσως μετά το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.
  6. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα.
  7. Μόλις δημιουργηθεί η κρέμα, προσθέτουμε και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  8. Επίσης ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  9. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  10. Ρίχνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.
  11. Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι μια φόρμα και στρώνουμε στη βάση της μια λαδόκολλα.
  12. Κρατάμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στη φόρμα.
  13. Η σοκολατόπιτα ψήνεται στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.
  14. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
  15. Τη βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη.
  16. Η σοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα