Σοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας
Διπλή δόση σοκολάτας, για τους λάτρεις της σοκολατόπιτας, σε μια συνταγή που θα γίνει ανάρπαστη!
Υλικά
- 7 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
- 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σοκολάτας και 200 γραμμάρια βούτυρο.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
- Αμέσως μετά το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.
- Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα.
- Μόλις δημιουργηθεί η κρέμα, προσθέτουμε και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Επίσης ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.
- Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι μια φόρμα και στρώνουμε στη βάση της μια λαδόκολλα.
- Κρατάμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στη φόρμα.
- Η σοκολατόπιτα ψήνεται στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.
- Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
- Τη βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη.
- Η σοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.