Σφουγγάτο κρητικό

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 2
  • Ψήφισε την συνταγή

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φέτα ψωμί τριμμένο
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 5 αυγά
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τυρί τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβουμε το κρεμμύδι με το αλάτι, προσθέτουμε το δυόσμο, το πιπέρι, το αλεύρι, το τριμμένο τυρί και το ψωμί.
  2. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Χτυπάμε ξεχωριστά τ' αυγά.
  4. Ανάβουμε τη φωτιά κι αφού κάψει το λάδι, βάζουμε τ' αυγά στο προηγούμενο μείγμα κι ανακατεύουμε.
  5. Τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι κι ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει. Φτιάχνουμε την επιφάνεια κι αφού ψηθεί η μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε απ' την άλλη.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Και σβήνουμε, ώστε να στραγγίσει.
  7. Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα