Σαλάτα Mexicalli
Μεξικάνικη σαλάτα με μαρούλι, κόκκινα φασόλια, μπέικον και sour σως. Θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά
- 1 μαρούλι
- 1 Κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 Κονσέρβα φασόλια (κόκκινα)
- 1 κρεμμύδι (ξερό)
- 1 Πακ. Tortilla
- 1 Κ. σούπας λάδι
- 1 Κ. σούπας ξύδι (μπαλσάμικο)
- 1 γιαούρτι
- 1 Κ. σούπας κέτσαπ
- 1 Κ. σούπας μουστάρδα
- 200 Γρ. μπέικον
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεπλένουμε καλά το μαρούλι μας και ξεχωρίζουμε τα φύλλα σε ένα μπωλ με νερό.
- Παράλληλα ψήνουμε σε ένα μικρό τηγανάκι τις tortilla μας ώστε απλά να γίνουν τραγανές.
- Στη συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε όλες τις φέτες μπέικον κατά την ίδια λογική μέχρι να γίνουν και αυτές τραγανές.
- Στη σαλατιέρα μας κόβουμε το μαρούλι σε σχετικά μεγάλα κομμάτια αδειάζουμε μέσα την κονσέρβα με το καλαμπόκι και αυτή με τα κόκκινα φασόλια.
- Ανακατεύουμε και στη συνέχεια κόβουμε σε κομματάκια το μπέικον και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι μας και το κόβουμε σε ροδέλες, προσθέτοντας το και αυτό στη σαλάτα.
- Αν θέλουμε να περιχύσουμε με vinaigrette, ρίχνουμε λάδι, το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τέλος τις ξεροψημένες tortilla σχηματίζοντας περιμετρικά μια φωλιά.
- Αν επιθυμούμε να βάλουμε αντί για vinaigrette sour cream, την παρασκευάζουμε ως εξής: ανακατεύουμε σε ένα μπολ 1 γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ και 1 κουταλιά μουστάρδα και χτυπάμε πολύ καλά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και τέλος προσθέτουμε τις tortilla.
- Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Η σαλάτα αυτή είναι τόσο δροσερή όσο και πικάντικη. Απολαύστε τη σκέτη ή με
ένα εξίσου πικάντικο γεύμα, όπως chili con carne, quesadillas ή ακόμα και ένα ψητό κρέας. Ακόμα και αν δεν έχετε μυηθεί στη μεξικάνικη κουζίνα, σίγουρα θα το κάνετε! Και για ποτό... μαργαρίτα Frozen!