Σαλάτα με καλαμαράκια και κόκκινα φασόλια
Μια πλούσια και νόστιμη συνταγή για σαλάτα ή ένα πολύ ωραίο μεζέ στο τραπέζι σας. Πρωτότυπη και πολύ ωραία!
- Κατηγορία: Καθαρά Δευτερα
- Σερβίρει 4
- Εύκολο
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ. σ. άνηθος
- 1/2 κιλό κόκκινα φασόλια (κονσέρβα)
- Για το σερβίρισμα:
- μαϊντανός, άνιθος, χυμός λεμόνι, 2. κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.
- Τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (φρέσκα και ξερά), σωτάρουμε όλα μαζί ανακατεύοντας και όταν ροδίσουν , σβήνουμε με κρασί, χυμό λεμονιού και άνιθο. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να βράσουν.
- Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμάρια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου.
- 'Οταν τελειώσει η βράση, τα στραγγίζουμε όλα και γαρνίρουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνιθο, λίγο χυμό λεμόνι και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Σημειώσεις συνταγής
Εύκολη, πεντανόστιμη και εναλλακτική συνταγή είτε για κυρίως πιάτο είτε για μεζέ για κρασί, ούζο ή τσίπουρο. Καλή σας απόλαυση!