Σαλάτα με καλαμαράκια και κόκκινα φασόλια

Σαλάτα με καλαμαράκια και κόκκινα φασόλια

Μια πλούσια και νόστιμη συνταγή για σαλάτα ή ένα πολύ ωραίο μεζέ στο τραπέζι σας. Πρωτότυπη και πολύ ωραία!

  • Κατηγορία: Καθαρά Δευτερα
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ. σ. άνηθος
  • 1/2 κιλό κόκκινα φασόλια (κονσέρβα)
  • Για το σερβίρισμα:
  • μαϊντανός, άνιθος, χυμός λεμόνι, 2. κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.
  2. Τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (φρέσκα και ξερά), σωτάρουμε όλα μαζί ανακατεύοντας και όταν ροδίσουν , σβήνουμε με κρασί, χυμό λεμονιού και άνιθο. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να βράσουν.
  4. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμάρια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου.
  5. 'Οταν τελειώσει η βράση, τα στραγγίζουμε όλα και γαρνίρουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνιθο, λίγο χυμό λεμόνι και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.

Σημειώσεις συνταγής

Εύκολη, πεντανόστιμη και εναλλακτική συνταγή είτε για κυρίως πιάτο είτε για μεζέ για κρασί, ούζο ή τσίπουρο. Καλή σας απόλαυση!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα