Ρύζι ανοιξιάτικο
Η συγκεκριμένη συνταγή για ρύζι αποτελεί θαυμάσιο συνοδευτικό για οποιοδήποτε ψητό ψάρι ή κρέας.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι Βali ή ρύζι της προτίμησης σας
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
- Ψιλοκομμένος άνηθος
- 3 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι, τον χυμό
- 1 κουταλάκι τού γλυκού αλάτι
- Λίγο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το λάδι.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύοντας συχνά, περιμένουμε να πάρει χρώμα χρυσαφένιο.
- Τότε προσθέτουμε τον άνηθο και το αλάτι και το πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό,ανακατεύουμε και μόλις το φαγητό πάρει βράση,χαμηλώνουμε και βράζουμε για 17 λεπτά
- Αποσύρουμε το ρύζι από την φωτιά και σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά.