Ρολάκια κοτόπουλο γεμιστά με μετσοβόνε
Φιλεταρισμένα κομμάτια κοτόπουλο, έτοιμα να τυλιχτούν γύρω από την απόλαυση! Η γέμιση περιέχει τυρί μετσοβόνε και προσούτο, ενώ η γεύση ολοκληρώνεται με το φασκόμηλο, το πορτοκάλι και λίγο κρασί.
Υλικά
- 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο φιλεταρισμένα (με την πέτσα) ή στήθη
- 250 γρ. τυρί μετσοβόνε σε κυβάκια
- 8 φέτες προσούτο
- 8 φύλλα φασκόμηλο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι γλυκό κρασί (Μοσχάτο)
- 2 κ. σ. μαργαρίνη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνουμε σε ένα πάγκο εργασίας τα κομμάτια κοτόπουλο και τα απλώνουμε ώστε να αρχίσουμε το γέμισμα.
- Βάζουμε μέσα 2 φέτες προσούτο, ένα μπαστουνάκι τυρί μετσοβόνε και δυο φύλλα φασκόμηλο.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Δένουμε καλά είτε με σπάγκο είτε συγκρατώντας με μια οδοντογλυφίδα.
- Ζεσταίνουμε μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και περνάμε τα ρολάκια ώστε να ροδίσουν απ' όλες τις μεριές.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε για άλλα 20 με 30 λεπτά.
- Τέλος, βγάζουμε το καπάκι και κάνουμε το τελικό δέσιμο της σάλτσας σε δυνατή φωτιά.
Σημειώσεις συνταγής
Είναι πολύ νόστιμη και γρήγορη συνταγή!