Υλικά
- μερικά ξερά μανιτάρια
- 1/2 φλ. τσ. βούτυρο
- 3 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 2 φλ. τσ. ρύζι
- 3 φλ. τσ. βραστό νερό
- 2 κυβάκια ζωμός κότας
- 1/2 κ. γλ. ζαφορά (ή σαφράν)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε νερό για 15 λεπτά.
- Σοτάρετε στο βούτυρο τα κρεμμύδια, μέχρι να ξανθύνουν.
- Προσθέτετε το ρύζι, και τα σοτάρετε μαζί επί 2 λεπτά.
- Ρίχνετε το νερό με τους ζωμούς και λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύετε το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα (ή χύτρα) και αφήνετε να σιγοβράσει επί 20 λεπτά (ή 10). Προσθέτετε τη ζαφορά (ή σαφράν) και το ανακατεύετε. Σκεπάζετε το ρυζότο και το σερβίρετε σε 5 λεπτά σκέτο ή με τριμμένη παρμεζάνα.
Η συνταγή Ριζότο αλά μιλανέζε μαγειρεύτηκε απο : anna στις 2011-10-29 08:00