Ψωμάκια με σπανάκι και τυρί

Ψωμάκια με σπανάκι και τυρί

Ψωμάκια φρεσκομυρωδάτα σπιτικά για όλη την οικογένεια που θα γίνουν ανάρπαστα. Η βάση είναι η ίδια για ψωμάκια με γέμιση της επιλογής σας.

  • Κατηγορία: Ψωμιά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3.3 (11 votes)

Υλικά

  • 150 γρ. σπανάκι μέτρια κομμένο
  • 450 γρ. αλευρι κοσκινιμένο
  • 220 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 125 γρ. τυρί ρεγγάτο
  • 80 γρ. παρμεζανα
  • 240 γρ. γάλα
  • 70 γρ. λάδι
  • 3 αυγά
  • 4 κ.γ γλυκού μπεικιν πάουντερ
  • 2 κοφτές κουταλιές γλυκού αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τυριά εκτός του κατσικίσιου. Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι, το μπεικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για δυο λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε για άλλα 3 λεπτά.
  2. Γεμίζουμε τις ειδικές θηκούλες για κέικ (muffins) με το μισό μείγμα και μοιράζουμε το κατσικίσιο τυρί ισόποσα. Στην στην συνέχεια τοποθετούμε το υπόλοιπο μείγμα σε ίσες μερίδες , "καπακώνοντας" τα ψωμάκια μας.
  3. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 20' μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα