Πραλίνα αμυγδάλου
Συνταγή για σπιτική πραλίνα από αμύγδαλα, εύκολη και απολαυστική για να γαρνίρετε κέικ, κρουασάν ή και σκέτη, ως συνοδευτικό σε ψωμί ή φρυγανιές.
Υλικά
- 250 γρ. αμύγδαλα ψημένα (ανάλατα)
- 2 κ. σούπας κακάο
- 2. κ. σούπας βούτυρο
- 1 -2 κ. σούπας μέλι
- βανίλια
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
- Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα (αφού πρώτα τα έχουμε ψήσει) και στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο, το βούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα καλά.
- Μεταφέρουμε την πραλίνα μας σε ένα γυάλινο βάζο το οποίο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετό χρονικό διάστημα.
- Η πραλίνα μας είναι έτοιμη για να συνοδεύσει ζεστό ψωμί, μπανάνα, γιαούρτι ή οτιδήποτε άλλο σκεφτούμε.
Σημειώσεις συνταγής
Η σπιτική πραλίνα αμυγδάλου μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό για κάποιο γλυκό ή τούρτα.