Παπουτσάκια

Παπουτσάκια - συνταγές μαγειρικής

Μπελαλίδικη συνταγή τα παπουτσάκια αλλά με αποτέλεσμα που δικαιώνει τον κόπο και αφήνει τους συνδαιτυμόνες άφωνους!

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.3 (4 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό μέτριες μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κονσέρβα τοματάκια
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 400 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουτί γάλα νουνού
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κρόκο αυγού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την γέμιση:
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες κάθετα σε δύο κομμάτια.
  3. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  4. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα και το αλατοπίπερο.
  6. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  7. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  8. Ψήνουμε μέχρι να πιει το ζουμί του και στην συνέχεια αφαιρούμε την κανέλα.
  9. Για τις μελιτζάνες :
  10. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις στρώνουμε σε ένα ταψί.
  11. Τις γεμίζουμε με τον κιμά.
  12. Λιώνουμε το βούτυρο
  13. Ζεσταίνουμε το γάλα διαλυμένο στο νερό
  14. Προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
  15. Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνουμε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο.
  16. Προσθέτουμε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε .
  17. Στρώνουμε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά και ρίχνουμε από πάνω τυρί.
  18. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
  19. Καλή σας όρεξη!!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα