Υλικά
- 1 πάπια 1 1/2 περίπου κιλό
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
- 3 φλ. τσαγιού νερό
- 1/2 κιλό ντομάτες
- φύλλα δάφνης
- 1 λεμόνι
- 250 γραμμάρια πράσινες ελιές
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καψαλίζουμε και πλένουμε την πάπια. Ζεσταίνουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο, βάζουμε μέσα την πάπια με το κρεμμύδι και την ροδίζουμε. Σβήνουμε την πάπια με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού τις κάνουμε πολτό, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης και 2 φέτες λεμονιού, χωρίς τα κουκούτσια. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Βράζετε σε νερό, επί 3 λεπτά, τις ελιές και τις στραγγίζουμε. Τις προσθέτουμε στην πάπια και αφήνουμε να σιγοψηθούν μαζί για άλλα 6 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.
Η συνταγή Πάπια με ελιές μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-11-05 09:28