Muffin με μήλο και μπανάνα

Muffin με μήλο και μπανάνα

Muffin με μήλο και μπανάνα, τα αγαπημένα γλυκίσματα με φρουτένιες γεύσεις!

  • Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
  • Σερβίρει 6
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • Muffin
  • 1 φ.τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φ.τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 φ.τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ.γ μπείκιν παούντερ
  • 1 κ.γ μπείκιν σόδα
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 1 μήλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φ.τσαγιού πολτοποιημένη μπανάνα
  • 1/4 φ.τσαγιού λικέρ της αρεσκείας σας
  • 1 κ.σ καφές εσπρέσο διαλυμένος σε 1/4 κούπα νερό
  • 1/2 φ.τσαγιού γάλα
  • 1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ
  • 2 αυγά
  • Γλάσο
  • 1/4 φ.τσαγιού τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 1/4 φ.τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κ.σ ζεστό γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε καλά τα αυγά, το γαλα, την ζάχαρη, πολτοποιημένη μπανάνα, ψιλοκομμένο μήλο και το λάδι.
  3. Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζετε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, αλάτι.
  4. Προσθέτετε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα.
  5. Μετά προσθέτετε το λικέρ ή τον καφέ διαλυμένο σε νερό, και την βανίλια ή το κονιάκ - ρούμι.
  6. Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζετε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς.
  7. Ψήνετε για 25-30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζετε τα μάφινς.
  8. Αφήνετε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρετε από το ταψί.
  9. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
  10. Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα, προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο μας.
  11. Περιχύνουμε τα muffin με το γλάσο μας.
  12. Τα μάφινς διατηρούνται φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα