Υλικά
- 500 γρ. κιμά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 ντομάτες χυμός
- 1 Φλ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 Φλ.τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 αυγό
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι - πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το κιμά.
- Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το χυμό της ντομάτας και τη δάφνη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τον κιμά για 30 περίπου λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, το τυρί, τη φρυγανιά και τον μαϊντανό.
- Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες, τις αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα σε κάθε λωρίδα.
- Τυλίγουμε τις λωρίδες σε σχήμα φλογέρας, τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και
- τις αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ψήνουμε τα μπουρεκάκια σε μέτριο φούρνο
- για 20 - 25 λεπτά.
Η συνταγή Μπουρεκάκια με κιμά μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-03-08 11:01