Μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα
Μια ενδιαφέρουσα συνταγή για να κάνετε τα μπιφτέκια σας ακόμα πιο γευστικά και νόστιμα, με γέμιση γραβιέρας!
Υλικά
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 200 γραμμάρια γραβιέρα
- 2 κολοκύθια
- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 2 κρεμμύδια σωταρισμένα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 αυγό
- 1 κ. σούπας κέτσαπ
- 1 πρέζα κανέλλα
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ψιλοκόβουμε σε κυβάκια τα υλικά της γέμισης, δηλαδή τη γραβιέρα, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές φλωρίνης.
- Ζυμώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά καλά (κιμάς, φρυγανιά, κρασί, αυγό, κέτσαπ, μουστάρδα, κανέλλα, κύμινο, αλατοπίπερο) και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα για να σφίξει.
- Πλάθουμε τα μπαλάκια για τα μπιφτέκια και στο εσωτερικό τους βάζουμε γραβιέρα, κολοκύθι και πιπεριές φλωρίνης.
- Ξαναπλάθουμε για να είμαστε σίγουροι ότι το μείγμα δεν περισσεύει εκτός και ψήνουμε είτε σε σχαρωτό τηγάνι ή στο φούρνο για 20 λεπτά στο γκριλ ώστε να ψηθούν και από τις 2 μεριές αλλά να παραμείνουν ζουμερά.