Μοσχαράκι με κινόα

Μοσχαράκι με κινόα

Μοσχαράκι με κινόα, ένας εξαιρετικός συνδυασμός που αναδεικνύει λεπτές γεύσεις και φίνα αρώματα!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 400 γρ. μοσχαρίσια κόντρα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 200 γρ. κινόα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κύβος βοδινού
  • 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, την σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές.
  3. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά μαζί με τις πιπεριές.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο βοδινού και το θυμάρι.
  5. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το μοσχαράκι για 5-10 λεπτά μέχρι να πιει τα πολλά υγρά και να μαλακώσουν οι πιπεριές και το μοσχαράκι.
  6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  7. Ανακατεύουμε, και σερβίρουμε με την κινόα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  8. Το πιάτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα