Μοσχαράκι με κινόα
Μοσχαράκι με κινόα, ένας εξαιρετικός συνδυασμός που αναδεικνύει λεπτές γεύσεις και φίνα αρώματα!
Υλικά
- 400 γρ. μοσχαρίσια κόντρα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 200 γρ. κινόα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 πιπεριές κίτρινες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 300 γρ. νερό
- 1 κύβος βοδινού
- 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, την σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές.
- Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά μαζί με τις πιπεριές.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο βοδινού και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το μοσχαράκι για 5-10 λεπτά μέχρι να πιει τα πολλά υγρά και να μαλακώσουν οι πιπεριές και το μοσχαράκι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε, και σερβίρουμε με την κινόα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Το πιάτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα!