Μαρέγκα
Η μαρέγκα αποτελεί συστατικό για πολλά αγαπημένα γλυκά αλλά μπορούμε να την ψήσουμε και μόνη της για να φτιάξουμε ζαχαρωτά.
Υλικά
- 4 ασπράδια αυγών
- 1 σταγόνα λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα στεγνό μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το λεμόνι και τα χτυπάμε με μίξερ ή με σύρμα μέχρι να γίνει μία σφικτή παχύρρευστη κρέμα.
Σημειώσεις συνταγής
Η μαρέγκα είναι βάση για πολλές απο τις αγαπημένες λιχουδιές ζαχαροπλαστικής. Για να πετύχει η μαρέγκα, είτε ως βάση είτε ως γλύκισμα ( με την προσθήκη βανίλιας και ζάχαρης ), πρέπει τα αυγά να έχουνε θερμοκρασία δωματίου και να μην υπάρχει καθόλου κρόκος με τα ασπράδια.