Λαζάνια με μανιτάρια και φέτα
Γευστικό πιάτο με απολαυστικές αναλογίες, τα λαζάνια με μανιτάρια και φέτα θα καλύψουν πλήρως και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!
Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια champignon
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 330 γρ. λαζάνια
- 300 γρ. mix τυριών τριμμένα
- 300 γρ. φέτα
- 250 γρ. γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 πιπεριές (κίτρινη, πράσινη)
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια, τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε φέτες και τα σωτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι με δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 8-10 λεπτά ανακατευοντας τακτικά, μέχρι να κάτσουν τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, το κύμινο, την κανέλα, το μπούκοβο και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Σε ένα λαδωμένο ταψί φουρνου στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια 5-6 λαζάνια.
- Απλώνουμε τη μισή γέμιση, το 1/3 από το mix των τυριών, τη μισή φέτα σπασμένη σε κομμάτια.
- Καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και περιχύνουμε τα λαζάνια.
- Πασπαλίζουμε με την τελευταία δόση των τριμμένων τυριών, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180ο C σε προθερμασμενο φούρνο.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, περιμένουμε 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.