Λαζάνια με μανιτάρια και φέτα

Γευστικό πιάτο με απολαυστικές αναλογίες, τα λαζάνια με μανιτάρια και φέτα θα καλύψουν πλήρως και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια champignon
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 330 γρ. λαζάνια
  • 300 γρ. mix τυριών τριμμένα
  • 300 γρ. φέτα
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 πιπεριές (κίτρινη, πράσινη)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια, τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε φέτες και τα σωτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο.
  2. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι με δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 8-10 λεπτά ανακατευοντας τακτικά, μέχρι να κάτσουν τα μανιτάρια.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, το κύμινο, την κανέλα, το μπούκοβο και σοτάρουμε.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Σε ένα λαδωμένο ταψί φουρνου στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια 5-6 λαζάνια.
  6. Απλώνουμε τη μισή γέμιση, το 1/3 από το mix των τυριών, τη μισή φέτα σπασμένη σε κομμάτια.
  7. Καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
  8. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και περιχύνουμε τα λαζάνια.
  9. Πασπαλίζουμε με την τελευταία δόση των τριμμένων τυριών, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180ο C σε προθερμασμενο φούρνο.
  10. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  11. Αφαιρούμε από τη φωτιά, περιμένουμε 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα