Κριθαράκι με φέτα, σπανάκι και κρασί
![Κριθαράκι με φέτα σπανάκι και κρασί - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής](https://www.sidages.gr/sites/default/files/styles/860x380/public/recipes_images/kritharaki_feta_spanaki_sidages.jpg?itok=1H4XkUTJ)
Συνταγή για αγαπημένο και νόστιμο κριθαρότο με φέτα, σπανάκι και κρασί. Τα υλικά είναι παραδοσιακά ελληνικά και το αποτέλεσμα της συνταγής εκπληκτικό σε γεύση.
Υλικά
- 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 100 γρ. φέτα τριμμένη (μεγάλα κομμάτια)
- 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας σταφίδες
- 2 κ. σούπας κουκουνάρι
- 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 2 κ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 λίτρα ζωμός κοτόπουλο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Μαγειρεύουμε το κριθαράκι αργά (όπως το ριζότο) με πολύ ζωμό σε βαθύ τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε παράλληλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι για άλλα 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και μετά προσθέτουμε το μισό λίτρο ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη φέτα και το σπανάκι ενώ λίγο-λίγο ρίχνουμε και ζωμό όταν "ρουφάει" το κριθαράκι το ζουμί.
- Ρίχνουμε επίσης, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το μοσχοκάρυδο και το κριθαράκι τώρα θα αρχίσει να χυλώνει.
- Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό!