Κριθαράκι με φέτα, σπανάκι και κρασί

Κριθαράκι με φέτα σπανάκι και κρασί - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Συνταγή για αγαπημένο και νόστιμο κριθαρότο με φέτα, σπανάκι και κρασί. Τα υλικά είναι παραδοσιακά ελληνικά και το αποτέλεσμα της συνταγής εκπληκτικό σε γεύση.

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.9 (9 votes)

Υλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη (μεγάλα κομμάτια)
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας σταφίδες
  • 2 κ. σούπας κουκουνάρι
  • 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 λίτρα ζωμός κοτόπουλο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μαγειρεύουμε το κριθαράκι αργά (όπως το ριζότο) με πολύ ζωμό σε βαθύ τηγάνι.
  2. Ζεσταίνουμε παράλληλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι για άλλα 2 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με λευκό κρασί και μετά προσθέτουμε το μισό λίτρο ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη φέτα και το σπανάκι ενώ λίγο-λίγο ρίχνουμε και ζωμό όταν "ρουφάει" το κριθαράκι το ζουμί.
  5. Ρίχνουμε επίσης, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το μοσχοκάρυδο και το κριθαράκι τώρα θα αρχίσει να χυλώνει.
  6. Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα