Κοτόπουλο κάρρυ με λαχανικά

Κοτόπουλο κάρρυ με λαχανικά

Η ινδικής καταγωγής, πολύ δημοφιλής συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα κάρρυ, σας παρουσιάζεται εδώ με μια παραλλαγή μπόλικων μυρωδικών και λαχανικών.

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.2 (9 votes)

Υλικά

  • Για τη σάλτσα:
  • ελαιόλαδο (ή καλαμποκέλαιο)
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σούπας σκόρδο τριμμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1/2 φλυτζάνι ζωμός κοτόπουλο
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • 2 κ. σούπας κάρρυ
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • 1 ποτηράκι νερό
  • 1 κ. γλυκού κόρν φλάουρ
  • Για το κοτόπουλο:
  • 2 στήθη κοτόπουλο φιλεταρισμένα
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας σκόρδο
  • 2 κ. σούπας κάρρυ
  • 1 κ. σούπας αλάτι
  • 1 κ. σούπας πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μαρινάρουμε για λίγη ώρα τα φιλέτα κοτόπουλου σε ελαιόλαδο, σκόρδο, κάρρυ, αλάτι και πιπέρι ενώ κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος προετοιμάζουμε τη σάλτσα λαχανικών με κάρρυ.
  2. Σε μια βαθειά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα λαχανικά μας, το τριμμένο καρότο και κολοκύθι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, το ζωμό κοτόπουλου, το μέλι, το κάρρυ και τη σόγια σως. Αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 10-15 λετπά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. 'Ηρθε η ώρα για το κοτόπουλο. Σε δυνατή φωτιά χωρίς λάδι, ψήνουμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο και αφού ροδίσουν και από τις δύο μεριές (αφού έχουμε ψήσει για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά), τότε χαμηλώνουμε. Αφήνουμε να ψηθούν σε πιο χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά από την κάθε μεριά.
  4. Τέλος, για να δέσουμε τη σάλτσα λαχανικών κάρρυ, ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι με κρύο νερό λίγο κόρν φλάουρ. Προσθέτουμε στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει. Σερβίρετε και απολαμβάνετε μια έντονη αλλα πολύ νόστιμη γεύση!

Σημειώσεις συνταγής

Αναλόγως πόσο δυνατή και έντονη θέλουμε να είναι η σάλτσα κάρρυ, βάζουμε και το αντίστοιχο κάρρυ, απαλό, μέτριο ή δυνατό.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα