Κορμός Μόκα - Μωσαικό Μόκα
Ο κορμός Μόκας είναι ένα εντυπωσιακό και γευστικό γλυκό, ιδανικό για γιορτινές περιστάσεις και όχι μόνο.
Υλικά
- για το παντεσπάνι:
- 6 αυγά
- 140 γρ. αλεύρι
- 140 γρ. ζάχαρη
- για την κρέμα:
- 220 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 100 ml γάλα
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 γεμάτα κ. τσαγιού στιγμιαίο καφέ
- 300 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
- Παντεσπάνι:
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με δύο κουταλιές ζάχαρη.
- Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
- Προσθέτουμε αλεύρι στο μείγμα των κρόκων και στην συνέχεια προσθέτουμε και την μαρέγκα χτυπώντας απαλά.
- Σε ένα ορθογώνιο ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικά χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα για παντεσπάνι και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε.
- Ραντίζουμε ελαφρώς και τις δύο πλευρές του με γάλα, ίσα για να παραμείνει εύκαμπτο.
- Κρέμα :
- Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα και την ζάχαρη ώστε να πετύχουμε ένα πυκνό σιρόπι.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ και και προσθέτουμε αργά το σιρόπι.
- Διαλύουμε τον καφέ σε 2 δάχτυλα νερό και προσθέτουμε στο μίξερ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και μετά σταδιακά την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
- Απλώνουμε το παντεσπάνι και απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας με σπάτουλα ομοιόμορφα.
- Τυλίγουμε σε ρολό και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω.
- Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τον σερβίρουμε.