Κέικ σοκολάτας με στέβια
Κέικ σοκολάτας με στέβια εύκολο και γευστικό, χωρίς τύψεις!
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 16
- Εύκολο
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι στέβια
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κούπα γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα διαφορετικό μπολ,ή κατα προτίμηση στο μίξερ, ανακατεύετε τη στέβια και το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρεμώδεις.
- Βουτυρώνετε μια φόρμα της επιλογής μας για κέικ.
- Προσθέστε τα αυγά στο μείγμα με τη στέβια και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα της στέβιας και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέστε το μείγμα με τα αλεύρια και το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστεί το υλικό.
- Βάζετε την φόρμα με το μείγμα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-35 λεπτά.
- Αν βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίζετε στο κέντρο του κέικ, τότε είναι έτοιμο.
- Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγο στο ταψί. Στη συνέχεια, βγάλτε το από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς στο ράφι.
- Απολαύστε το κέικ σας σοκολάτας με στέβια!
Σημειώσεις συνταγής
Μπορείτε να προσθέσετε στο κέικ κομματάκια σοκολάτας ή να το σερβίρετε με σαντιγί για περισσότερη γεύση!