Κατσίκι μπουγιουρντί στη λαδόκολλα
Κατσίκι μπουγιουρντί στη λαδόκολλα, μια απλή και εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο μπουτί κατσίκι ψητό με ντομάτα και τυρί στη λαδόκολλα!
Υλικά
- 1 κιλό μπούτι κατσίκι
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες οριζόντιες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. γραβιέρα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 200 γραμμ. σελινόριζα
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τη σελινόριζα.
- Εν συνεχεία κόβουμε το μπούτι σε φέτες.
- Το αλείφουμε με λάδι, το αλατοπιπερώνουμε, το ραντίζουμε με θυμάρι και το μαρινάρουμε προσθέτοντας και το γιαούρτι.
- Σε μια αντικολλητική λαδόκολλα βάζουμε πρώτα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, μετά από πάνω τα κομμάτια κρέας από το κατσίκι και τέλος, τις φέτες ντομάτας και το τυρί μας (είτε τριμμένο είτε σε κομμάτια).
- Κλείνουμε το αντικολλητικό χαρτί και το δένουμε με σπάγκο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες στους 150 C.
Σημειώσεις συνταγής
Δοκιμάστε το, είναι καταπληκτικό!