Καρμπονάρα αυθεντική
Είστε μακαρονάδες; Θέλετε να δοκιμάσετε την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα; Ετοιμάστε την συνταγή μας για καρμπονάρα αυθεντική!
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια (νο6)
- 150 γρ. μπέικον
- 25 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 Φλ. κρασί λευκό
- 4 αυγά (κρόκοι)
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 30 γρ. κεφαλοτύρι
- 1 κλωνάρι μαϊντανό
- 1 κτ.σ. αλάτι + πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρουμε το λεπτοκομμένο μπέικον σκέτο μέχρι να γίνει τραγανό.
- Το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε κρατώντας στην άκρη 1 ποτήρι μακαρονόζουμο.
- Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ξαναρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε ώστε να βουτυρωθούν καλά.
- Μέσα σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τους κρόκους για ομελέτα.
- Προσθέτουμε το κρασί και το μακαρονόζουμο.
- Ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια το τσιγαρισμένο μπέικο.
- Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- και σερβίρουμε.
- Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Αν σας αρέσει το πικάντικο, μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέτουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο, τις οποίες τσιγαρίζουμε ελάχιστα και μετά βάζουμε μέσα τα μακαρόνια.