κανταΐφι έξ ανατολής
'Εχετε όρεξη για ένα πολίτικο σιροπιαστό γλυκό; Δε χρειάζεται να πάτε στην Πόλη γι' αυτό αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε τη συνταγή μας για τέλειο κανταϊφι!
Υλικά
- 2 Γρ. καρύδα
- 2 αυγά
- 1 Κτ.γ. κανέλα
- 1 1⁄2 φλ. βούτυρο
- 1 Κτ.τ. λεμόνι (χυμός)
- 4 Φλ. καρυδόψιχα
- 1 λεμόνι φλούδα
- 1 κιλό κανταΐφι
- 7 Φλ.ζάχαρη
- 5 Φλ. νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλα.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το μισό κανταΐφι, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο.
- Στρώνουμε από πάνω την γέμιση από τα καρύδια.
- Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά περίπου
- Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε και το αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι :
- Βάζουμε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5-10 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα μυρωδικά και περιχύνετε το κανταΐφι με το σιρόπι μας.