Καναπεδάκια με λαχανικά
Τα καναπεδάκια είναι ένα κλασικό ορεκτικό που απογειώνεται με το αυγοτάραχο και τα φρέσκα λαχανικά.
Υλικά
- 1 μπαγκέτα ολικής αλέσεως
- 1 μικρά κολοκύθια (κομμένα σε λεπτά κομμάτια)
- 2 μικρά καρότα (κομμένα σε λεπτά κομμάτια)
- Χυμός από 2 μοσχολέμονα (λάιμ)
- 100 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. καπνιστό αυγοτάραχο
- 2-3 φέτες λεμονιού
- 10 τούφες φρέσκο άνηθο
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αφού έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε μικρές λεπτές φέτες τα λαχανικά μας, μαρινάρουμε για 20 λεπτά με το χυμό μοσχολέμονου, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
- Καθαρίζουμε το αυγοτάραχο από την προστατευτική του κάλυψη, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις λιώνουμε στο μπλέντερ. Έπειτα το αναμιγνύουμε σε ένα μπολ με βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
- Στεγνώνουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε διαφανή μεμβράνη απλώνοντας από πάνω την κρέμα αυγοτάραχου και σφίγγοντας δυνατά τις άκρες του κυλίνδρου που σχηματίστηκε. Βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά και κόβουμε σε μικρά ρολάκια.
- Βουτυρώνουμε τις φέτες της μπαγκέτας που έχουμε κόψει και τοποθετούμε τα κομμένα ρολάκια λαχανικών και αυγοτάραχο από πάνω. Γαρνίρουμε με άνηθο και κομματάκια λεμονιού.